top of page

PÅ GÅNG 

I HUVUDET PÅ EN REGISSÖR
Blogg i Kristianstadsbladet
 

En gång i veckan skriver jag ett blogginlägg i Kristianstadsbladet Kultur. Det handlar om mig i min yrkesutövning som regissör i allmänhet och om uppsättningen av Det våras för revisorn i synnerhet.

Läs inläggen här: 

MASSAKERGUDEN
(Le Dieu Du Carnage )
Av Yasmina Reza  Regi: Bengt Larsson Heppling  

 

Lille Ferdinand har slagit ut framtänderna på sin klasskamrat, Bruno.Nu träffas föräldrarna för att i lugn och ro, på ett civiliserat sätt, lösa konflikten över en kopp kaffe, i det ena parets perfekta hem.

Snart nog krackelerar inte oväntat den civiliserade fasaden rejält, espressokopparna byts mot romglas och bara några drinkar senare haglar anklagelserna kors och tvärs i rummet och skulden för slagsmålet är inte alls längre självklar. Det dröjer inte länge förrän tonen mellan föräldraparen skärps och det tar hus i helvete, mobiltelefoner dränks i blomvaser, det kräks över dyra konstböcker, tulpaner slits i stycken och när husdjur ska avlivas finns det inte längre någon återvändo.

 

Premiär: Borås Stadsteater 21 april 2018

 

JEPPE PÅ BERGET
Av Ludvig Holberg  Regi: Bengt Larsson Heppling
Översättning/bearbetning: Bengt Larsson Heppling och Billy Nilsson

Bearbetning för musikteater: Bengt Larsson Heppling och Elin Heppling

 

Den gamla komedin kommer till heders igen, i ny översättning och musikteaterbearbetning. Det handlar om "fattiga och rika", om lögner och spel, och om hur Nille, Jeppes fru, får kämpa i en tid då det är dubbel börda att vara både fattig och kvinna. I komedin får vi skratta åt eländet och kanske även åt oss själva. 

 

Medverkande: Sandra Redlaff, Elin Heppling, Mikael Svensson, David Rix, Henrik Knutsson, Vera Kronbäck, Fredrik Kronbäck

 

Premiär: Spelplats Vinbäcken 30 juni 2018

 

ELD - en ny svensk musikal under arbete
Text: Billy Nilsson och Bengt Larsson Heppling   Musik: Klas Backman

 

Tillsammans med två begåvade kolleger, Billy Nilsson och Klas Backman, är jag i färd med att skriva en ny svensk musikal. Vi har ploten klar i stora drag, och har skrivit utkast, både text och musik, till cirka tjugofem minuter. Under de närmaste veckorna kommer vi att göra demoinspelningar, för att sedan kunna presentera materialet för producenter, teatrar, musikinstitutioner och andra intresserade. 

 

MÄNNISKOR I SOLEN
Av Jonas Gardell   Regi:  Bengt Larsson Heppling

 

En välskriven, svart komedi av Jonas Gardell. På randen mot katastrof vänds identiteter och relationer ut och in. Ingen är så som den tror sig vara och ingen kommer undan livet annat än genom sig själv.  Människor i solen utspelar sig mitt i vardagen, men framför allt i tillvarons utkanter. Hela tiden balanserar den på gränsen mellan skratt och allvar, mellan smärta och nåd, mellan liv och död. Det är tragiskt, men ändå så komiskt. Och tvärtom. Som livet.

 

Medverkande: Alexandra Lindholm, Daniel Träff, Lisa Parkrud, Carl-Markus Wickström, Maria Fahl Vikander och Charlie Parkrud/Viktor Werlenius. 

 

Premiär: Teater Tofta 1 juli 2017

 

SOPKOMMISSIONEN 
Och fallet med de osorterade soporna

Medverkande: Johan Hallberg, Elin Heppling, Henrik Knutsson,

Fredrik Kronbäck och Bengt Larsson Heppling

 

En show och en CD. Det går ett larm i staden. Sopsorteringen har helt ballat ur, ingen sorterar rätt, allt kastas huller om buller. Då kallas SOPKOMMISSIONEN in, de är rikets främsta experter på att lösa just sådana fall, så kallade avfall. Snart inser de att de har med sopmonstret att göra... Hu!

Med härlig musik i olika genrer, och med texter som det är lätt att sjunga med i, berättas denna historia som är både rolig och viktig!

Vill du lyssna, så klicka ovan, då kommer du direkt till Sopkommissionen på Spotify. (Öppnas i nytt fönster.)

bottom of page